Buster XXL förvandlas till fiskebåt – budget 1,4 miljoner!

I grunden en Buster XXL som teamet på Echo Marine sedan förvandlar till en osannolik sportfiskebåt med utrustning som de flesta inte trodde fanns. Se inslaget!

Man kan förstås nöja sig med ett fiskespö av bambu och en burk metmask. Eller så kan man, som i det här fallet, gå all in när det gäller att bulla upp med fiskeutrustning.

Se också:
Reportage: Fisketuren som spårade ur!

Här får vi följa med när en högst ordinär Buster XXL (se testen här) förvandlas till en sportfiskebåt utöver det vanliga. En båt som i grunden kostar runt 650 000 kronor. Men som sedan utrustas för minst lika mycket till av fullblodsproffsen på Echo Marine.

Galet eller helrätt?

Galet kan tyckas. Åtminstone till en början då vi fortfarande har en någorlunda sansad och nykter syn på detta. Snart nog framstår ett rejält kastdäck som ett måste. Samma sak med en elmotor i fören, samt allehanda specialfack för spön, betesboxar och draghållare.

Target lock!

Så fortsätter det och innan vi vet ordet av så förstår vi också vikten av att ha ett 360-graders ekolod (undervattensradar) som i samverkan med elmotorn styr upp båten mot fisken utan att släppa den ur sikte förrän den är infångad.

Imponerande finesser

Sist men inte minst måste en sportfiskebåt värd namnet, så liten den är, kunna manövreras från olika platser ombord. Är förresten inte Jackplate (powerlift), hydrauliskt grundvattenankare också exempel på prylar som hör till sportfiskets verkliga måsten.

Visas på Allt för sjön

Se inslaget om den extrema sportfiskebåten som också visas på Sportfiskemässan hela helgen!