Förbud mot tomgångskörning, lyxigaste hyrbåtarna och slutfestat för oligarkerna

Hamnen Studio ep.20 rivstartar med ett inlägg om tomgångskörning med båtar och fortsätter med de dalande priserna på begmarknaden för båtar…

Men det slutar såklart inte där för vi plockar också upp en höjdpunkt från en känd podd som tycker till om våra politikers förmåga, eller kanske snarare oförmåga, att uttala ordet lyxjakt.

Lyxjakt lurar gästhamnarna på avgiften

Vi passar i samma veva på att spana in framtidens lyxjakt. Den är oberoende av fossila bränslen och har obegränsad räckvidd och snudd på obegränsad boyta. Kanske har den lurat systemet när det gäller att få in en så stor båt som möjligt till så liten kostnad som möjligt i en gästhamn.

J Class Svea har blivit svensk

För dem som drar sig för att köpa egen båt kan vi tipsa om några riktigt heta men dyra tips på hyrmarknaden. För den som inte är ute efter att spara pengar och gillar vackra båtar tipsar vi om J Class Rainbow som är ute på marknaden. Man behöver alltså inte vara alltför bitter över att J Class Svea precis sålts, utan man kan istället glädja sig åt att hon hamnat i svenska händer.

Priserna på begagnade båtar dalar

För oss vanliga dödliga kan det kanske vara mer intressant att priserna på begagnade båtar dalar. Eller kanske är det vettigare att tala om en normalisering och stabilisering av priserna? Vi har talat med några av Sveriges största beghandlare och reder ut vad som händer.