Följ med ombord på Rhea – en modern klassiker med stil

Som hämtad från ett annat sekel är Rhea en seglande skönhet på de sju haven. Men otroligt nog har det inte ens gått tio år sedan kölen sträcktes på henne. Vi tar rygg på Youtube-kanalen Boatlife if Best och får en tur ombord!

Vi tar rygg på Boatlife is Best och får en tur på denna enastående seglingsjakt.

Inte kan man tro att denna 177 fot långa skönhet byggdes så sent som 2017. Tillsammans med sina två systerskepp Chronos och Kairós sköts och seglas hon av Sailing Calssics. Ett charterbolag som riktar sig till ett mer exklusivt klientel som vill segla med stil.

Om man är en av de lyckliga 26 som har råd och får plats för en veckas segling kan man inte vänta sig något annat än absolut högsta standard. I de 13 gästhytterna finns alla bekvämligheter som man kan tänkas behövas för en semester utöver det vanliga.

Rhea är likt sitt systerskepp Chronos byggd på det turkiska varvet ritad av Klaus Röder och sedermera byggd på Ark-varvet i Bordum, Turkiet. Den ketchriggade skutan är dessutom utrustad med allt som skulle kunna göra en veckas semester ombord till en dörm. Här finns möjlighet till vattenskidåkning, kajakpaddling, snorkling och såklart utrymmen att solbada i överflöd.

Utgår inte får ett och samma ställe

Ofta utgår chartrade lyxjakter från en och samma plats för att underlätta med allt från proviantering till mottagande av gäster. Men charterbolaget Sailing Classics hanterar frågan lite annorlunda.

För att inte fastna i samma hjulspår och kunna erbjuda samma gäster olika erfarenheter från säsong till säsong seglar Rhea och hennes systerskepp runt i såväl Karibien som Medelhavet. Under sina resor tar hon sig till allehanda drömdestinationer och lyckas dessutom klämma in en och en annan regatta.

Men nu lämnar vi över till Boatlife is best!