Flygande superjakt för sex miljarder kronor

Flygande_lyxjakt
Air Yacht drivs av ultralätta batterier och solpaneler.

Den italienske designern Pierpaolo Lazzarini skyr inga medel när det gäller att locka svårflörtade kunder. Vad sägs till exempel om en flygande superjakt?

Heureka! Här är lösningen för dem vars hela väsen skriker ”I am rich and I am bored” och som sedan länge har ledsnat på poolerna, hemmabiograferna, tendergaragen, barerna, helikopterplattorna, balkongerna, vattenleksakerna, mingeldäcken och allt annat som hör superjakt-livet till.

Fler av Lazzarinis idéer:
Jet Capsule – som fallen från rymden

Räddningen från tristessen är förstås att nappa på den italienske designern Pierpaolo Lazzarinis idé om en flygande lyxjakt, eller Air Yacht, som den kallas.

Flyga och flyta

Det fina är att Air Yacht färdas helt utan flygskam då den drivs av ultralätta batterier, solpaneler och två 150 meter långa tuber som rymmer 400 000 kubikmeter komprimerat helium och som gör att skeppet både kan flyga och flyta. Enligt uppgift ska toppfarten i luften uppgå till i runda slängar 60 knop, medan man får nöja sig med högst måttliga fem knop på havet.

Air Yacht drivs av ultralätta batterier och solpaneler.

Mittenskrovet, som är 80 meter långt och 10 meter brett, rymmer en ägarhytt med 360 graders utsikt, en stor matplats och ett vardagsrum, fem sviter för passagerarna samt en speciell redarsvit som är placerad i mitten. Också den med 360-graders utsikt. Och ja, så som sig bör så är det möjligt att landa med helikopter (!) även på denna lyxjakt.

 

Ägarhytt med 360 graders utsikt, fem gästsviter en stor matplats och ett vardagsrum samt H-platta. Vad mer behöver man?

I startgroparna

Pierpaolo Lazzarini låter hälsa att han påbörjar bygget av det första exemplaret så fort den första kunden betalar in motsvarande 6,3 miljarder kronor.