Världens största och lyxigaste sportfiskebåt snart sjösatt

Det anrika varvet Royal Huisman beskriver sitt senaste projekt med blotta tre ord – världens största fiskejakt. Ett påstående vi inte har någon anledning att betvivla. Tvivlar du? Ta i så fall en titt på bilderna av denna koloss som snart sjösätts i Amsterdam! 

Royal Huisman – ett namn associerat med flärd, lyx, kungligheter och prålighet. Varvet som stått för spektakulära lyxkryssare i alla dess former sedan andra hälften av 1800-talet sjösätter nu världens största – fiskebåt?

Dina ögon lurar dig inte och första april har sedan länge passerat.

Se också:
Skippo testar sportfiskebåt med 4 x 627 hk!

Med sina 52 meter mellan för- och akterstäv är Project 406 onekligen ett unikt åtagande av det anrika och välrenommerade varvet. Helt byggd i aluminium och ritad av Vripack Yacht Design är är det en båt som inte lär gå att ta fel på.

Nu ska Project 406 flyttas från hangaren där hon byggts till Amsterdam där hon sjösätts. Foto: Royal Huisman

”Utan kompromisser”

Men trots att det är en lyxjakt i alla dess aspekter har man inte gjort avkall på några av de funktionaliteter som en sportfiskebåt bör ha – förutom möjligtvis manöverförmågan.

De svepta friborden gör att avståndet mellan skarndäck och vatten är tämligen litet – med det sagt så är allt relativt, vi pratar ändå om en båt på 171 fot. Enligt Huisman själva är båten och dess sex däck utrustade för att kunna fungera som en båt för sportfiske och samtidigt kunna bjuda en minst sagt luxuös och överflödig livsstil.

Mycket mer information om Project 406 har man än så länge inte gått ut med. Däremot kan vi anta är att bygget, i sann Huisman-anda, kommer att ha otaliga sömlösa speciallösningar för att prestera i på topp.

Redan i mitten av november togs hon ut ur hangaren hos Royal Huisman. Nu först i slutet av januari har Project 406 på börjat sin färd utmed de holländska kanalerna till Amsterdam. Där ska bjässen sjösättas och sedan tas ut för sjötester.