Finnmaster F11 Weekend – lovande hardtop för Norden

En hardtop av märket Finnmaster? Oväntat säger många. På tiden säger vi. Se när Hamnen spanar in nya Finnmaster F11 Weekend på båtmässan i Düsseldorf.

Vi ser det hela tiden. Nordiska båtproducenter som allt mer anpassar sina flytetyg till båtlivet på Medelhavet med ett enda mål i sikte. Att locka fler kunder på en större marknad. Dock med nackdelen att båtarna känns allt mindre självklara på våra breddgrader.

Just därför är Finnmaster F11 Weekend en uppfriskande nyhet. En båt som vi hoppas ska ha det som skapar en bra båt för våra nordiska förhållanden. Och där konceptet med hardtop har visat sig vara en bra grund.

2 x Yamaha 350 hk

Finnmaster F11 Weekend bygger på samma skrov som sin Grandezza 30 men är till skillnad från sin koncern-syster begåvad med dubbla utombordare istället för inombordare. Något som underlättar när man vill nosa iland på långgrunda stränder eller leta sig in i grunda vikar.

Vidare rör sig denna nyhet i gränslandet mellan att vara en öppen och en stängd båt med alla fördelar som det innebär under svenska somrar. Den som tycker att Finnmaster F11 Weekend är i luftigaste laget kan dock beställa den med en glasvägg i överbyggnadens bakkant vilket då förvandlar denna hardtop- till mer av en kabinbåt.

Testas asap

Allt sammantaget framstår Finnmaster F11 Weekend som en lovande nyhet efter ett snabb titt på båtmässan i Düsseldorf. Nu väntar vi otåligt på att få testa den i sitt rätta element.

Se inslaget!