Fiat med flyt – premiär för Abarth offshore i Monaco

Specialversionerna av klassikern Fiat 500 från 1958 börjar bli många och samtliga hör hemma långt upp på torra land. Tills nu. Spana in Abarth offshore!

Fiat-Abarth
Till havs! Fiat 500 från 1958 har kommit i många uppdaterade specialversioner men aldrig tidigare har man kunnat ta sikte på horisonten.

Premiärvisningen på Top Marques i Monaco, en av de mest exklusiva bilmässorna i världen, är nu avklarad. Vilka de lyckliga är som nu får kasta loss med en flytande version av klassikern Fiat 500 är dock oklart.

När så sker får kan de dock njuta av pigga köregenskaper och kraften från en inombordare (230 hk) som är kopplad till ett vattenjet-aggregat och som sägs kunna knuffa på i ända upp till 58 knop.

I övrigt noteras uppenbara likheter med den landburne föregångaren från 1958. I detta fall ingår dock även badplattform, badstege och ett litet soldäck. Färgen på sportstolarna med 4-punktsbälte går helt i stil med den kaxigt metallic-gröna karossen.

Inte bäst på allt

Ej heller har man snålat när det kommer till inredningen som andas lyx och elegans och som bland annat frestar med ett mycket påkostat ljudsystem. Att Abarth offshore, som flytetyget heter, sedan skulle vara ”lämplig för alla behov till havs” är nog att ta i.

Redo för fiske

För säkerhets skull kan beställaren dock låta montera spöhållare och och andra fisketillbehör om så önskas.