Fantastiskt världsrekord i fart med elbåt

Amerikanska Vision Marine Technologies vill gärna visa båtvärlden vad deras elmotorer går för. Vad passar då bättre än att slå till med ett fartrekord? Se inslaget!

Skeptikerna när det gäller elmotorer är många och det gäller att synas. Ungefär så resonerade Vision Marine Technologies inför årets upplaga av Lake Ozark Shoot Out. En tillställning som genom åren har lockat alla möjliga slags fossildrivna fartvidunder.

Krydda med snabb elbåt

I år kryddades tillställningen sålunda av en eldriven katamaran som noterade en fart på inte mindre än 94 knop. Detta genom att montera dubbla specialbyggda motorer på 340 hk vardera på akterspegeln och genom att sätta F1-föraren Shaun Torrente vid ratten. Hur länge han förmådde hålla farten 94 knop är oklart.

F1-föraren Shaun Torrente är fast besluten att på nästa års Lake Ozark Shootout inte bara vara snabbaste elbåt. Utan snabbast av alla.

För oss vanliga dödliga rekommenderar det amerikanska företaget dock sin 180-hästare, som enligt uppgift ska passa planande båtar på mellan 18 och 26 fot. Den ska kunna köras i ungefär 3,5 timmar i 20 knop innan det är dags att ladda det tillhörande batteriet igen.

Se också:
Goldfish X9 – snabbast bland de eldrivna!