Diamant 650s – skräddarsydd Mini Transat med mysig inredning

Man tager det lilla och rappa skrovet från en Mini Transat 6.50 och anpassar inredning, utrustning och finesser efter kundens behov. Häpp – så får man en Diamant 650s!

Breda aktrar, fylliga förskepp och ett friskt temperament med smått fenomenala egenskaper på hård undanvind. Det är receptet för Mini Transat-båtarna som deltar i solokappseglingen över Atlanten med samma namn.

Men – tänkte en driftig fransman – borde inte detta koncept funka för fler om man anpassade båtarna för lite olika behov?

Inbyggd semesterkomfort

Sagt och gjort. Det som här visas upp på båtmässan Allt för Sjön är just detta. En Mini Transat 6.50 i grunden men som sedan har fått ny överbyggnad, en skaplig portion komfort invändigt och därtill en rad snitsiga finesser som man hoppas ska falla vanliga dödliga på läppen.

Fortfarande en snabbseglare

I övrigt känns den igen som den racer som detta är med sin breda akter och sin fylliga för och sin skrovform som bara väntar på första bästa tillfälle att få surfa iväg utför en våg. Men viktigast av allt är kanske ändå att tålamodet är stort när det kommer till speciella önskemål från beställare.

Voilà – en weekender!

Får det till exempel vara med köl eller centerbord? Hög eller jättehög rigg? Fathead-storsegel eller ej?

Allt sammantaget lutar det åt att denna före detta renodlade racer faktiskt kan tjäna som en sportig weekender.

Se inslaget från båtmässan Allt för Sjön!