Delta 88 – unik chans att köpa svenska lyxjakten

En blott tre år gammal begagnad svensk lyxjakt i skick som ny. Det är annonsen som vi utan att blinka utnämner till Blockets mest spektakulära på länge.

Delta 88_inledningsbild
En blott tre år gammal begagnad svensk lyxjakt i skick som ny. Det är annonsen som vi under våren utan att blinka utnämnde till Blockets mest spektakulära på länge.

Ibland händer det att Hamnen stöter på en säljesannons som är något alldeles extra – och som är värd att dela. Detta är ett sådant tillfälle.

Se också:
Vansinneskörning med Delta 88!

Den här gången gäller det en bättre begagnad Delta 88 som är listad på Blocket för 61 miljoner kronor. En summa som för vanliga dödliga är svår att ta till sig. Men som ändå är att betrakta som rena klippet. Speciellt som att den är professionellt omhändertagen sedan dag ett och att den därmed är i skick som ny.

Klipp för 61 000 000 kronor

Priset, 61 miljoner kronor, ska jämföras med nypriset på 7,5 miljoner euro plus moms. Till nypriset kommer också en leveranstid på i runda slängar två år och när det gäller inredningen har man inte bromsat för extra kostnader när det gäller materialval. Snarare tvärt om.

Räckvidd över 2 000 sjömil

I motorrummet sitter det trippla Volvo Penta D13-IPS 1350 (3 000 hk) som tillåter en toppfart på 39 knop. Mer intressant, kan tyckas är dock att Delta 88 lever högt på sitt rykte om att vara särdeles lättdriven. Något som ger en räckvidd på 500 sjömil i 30 knops fart eller en bra bit över 2000 sjömil i 7-8 knops fart.

Det är med andra ord bäddat för att kasta loss för den ”stora resan” med åtta gäster/familjemedlemmar fördelade på fyra lyxiga dubbelkabiner, samtliga med egna badrum.

Avancerad teknik

Nämnvärda frestelser är också joystickmanövrering från fyra positioner ombord, dubbla elverk samt Seakeeper stabilisering.

Den svenska lyxjakten Shockwave (Delta 88:a) säljs nu på Blocket för 61 miljoner kronor.

Blocketannonsen i sin helhet:

Sällsynt tillfälle att förvärva en av världens mest avancerade motoryachter i 25-metersklassen – Delta 88 Carbon/SHOCKWAVE – levererad 2020 av Delta Powerboats och Galärbryggan.

Yachten har en exceptionell specifikation inklusive kolfiberkonstruktion, trippla Volvo Penta D13-IPS 1350, joystickmanövrering från fyra positioner ombord, dubbla elverk, AC, Seakeeper stabilisering, hydraulisk plattform, landgång och mycket mer därtill.

Planlösningen rymmer åtta gäster genom fyra generösa dubbelkabiner, samtliga med badrum ensuite, ett kombinerad ”day head” och tvättstuga plus crew quarters för upp till fyra besättningsmedlemmar.

Shockwave, som båten heter, har sin hamn på Mallorca där den underhålls professionellt med alla system uppdaterade och servade enligt protokoll. Visas efter överenskommelse för seriösa spekulanter.