De byggde sin egen toppmoderna flytande villa

Vad kan man göra åt en intensiv vilja att bo nära naturen, havet och staden på samma gång med en begränsad ekonomi? För paret Jade och Tim var en flytande villa lösningen. Se videon!

Flyttande-hem-by
En flytande villa. Det blev lösningen för paret som ville bo nära naturen, havet och staden på en och samma gång.

Jade och Tim bestämde sig för att bo på ett flytande hem eftersom det var en efterlängtad kompromiss mellan att vilja bo nära naturen och att behöva bo nära staden för jobbets skull. Deras hem är ett modernt och minimalistiskt svart tvåvåningshus som vilar på en flytande grund gjord med frigolit inkapslad i plywood.

Deras resa började för tre år sedan när de bodde tillsammans på en liten trålare. En ohållbar situation i längden. Inte minst för att deras plats i marinan riskerade att sägas upp. Lösningen blev att anlita en snickare som reste det nya huset varpå de inredde det själva med den äran. En god hjälp var att Tim är rörmokare till yrket.

Drömmen om en flytande villa nära naturen, havet och staden på samma gång blev verklighet.

Resultatet är ett enkelt, sparsmakat och sinnrikt inrett hem med öppen planlösning. Men därmed inte sagt att det finns baksidor. Att bo på i ett flytande hem bjuder en del utmaningar.

Se videon när Youtube-kanalen Exploring Alternatives hälsar på i den flytande villan.