Boot Düsseldorf – världens största båtmässa öppnar i helgen

I lördags slog världens största båtmässa upp portarna till sina 16 (!) hallar som är fyllda med allt från lyxjaker till jollar och pooler för vattensport. Nu går vi in på sista helgen.

Boot_Dusseldorf_inledningsbild
Boot Düsseldorf erbjuder allt som hör båtlivet till.

Förståsigpåarna inom båtlivet är överens. Visst finns det båtmässor runt om i världen som man med fördel kan hoppa över. Boot Düsseldorf är dock inte en av dem.

Se också:
Världens största båtmässa och heta svenska båtnyheter

Hit kommer man för att den sedan länge har etablerat sig som världens största båtmässa inomhus med sina 16 hallar. Hallar som förstås är fyllda med det mesta av det bästa som båtvärlden har att erbjuda.

Bjässarna i 6:an

En avdelning som brukar glänsa lite extra är hall nummer 6 som tack vare smidig transport på Floden Rhen alldeles intill, kan ta in betydligt större båtar än vad vi är vana vid på inomhusmässor. På det hela taget är hall 6 ett gränslöst frosseri i lyx och flärd som vanliga dödliga annars inte har möjlighet att beskåda på nära håll.

Vattensport i kubik

Men det är bara början. Förutom självklarheter som båtar i alla möjliga storlekar och former bjuder Boot Düsseldorf också en 60 meter lång och 20 meter bred så kallad ”actionpool”. En pool för vindsurfing, SUP, dyning och wakeboarding för att nämna de mest etablerade vattensporterna. Utöver dessa brukar också ett nytt fenomen inom vattensport att möta en större publik för första gången.

I lördags slog världens största båtmässa upp portarna till sina 16 (!) hallar som är fyllda med allt från lyxjakter till jollar och pooler för vattensport.

Vildmark inomhus

Utöver denna finns ytterligare en rejält tilltagen pool med fläktar där barn kan ta sina första svängar på egen köl under segel. Sist men inte minst finns det också en 100 meter konstgjord flod med två sjöar med ett sceneri som ska påminna om paddling i den kanadensiska vildmarken.

Många världspremiärer

Mest av allt är Boot Düsseldorf känt för sina många världspremiärer då många båttillverkare försöker tajma sina premiärer lagom till detta tillfälle.

Biljetter till årets upplaga, den 54:e i ordningen kan bokas på www.boot.com (pris 19 euro) alternativt på på plats (27 euro).