Beslagtagen superjakt på 136 meter har "försvunnit"

Flying_Fox_Dominikanska_Rep
Flying Fox, världens största charterbåt med sina 446 fot och 9 000 ton hade beslagtagits av de lokala myndigheterna i Dominikanska republiken. Nu är den borta.

Flying Fox, världens största charterbåt med sina 446 fot och 9 000 ton hade beslagtagits av de lokala myndigheterna i Dominikanska republiken. Nu är den borta.

Ägarförhållandena är precis så röriga som ägaren vill att de ska vara. Enligt uppgift ska Flying Fox dock tillhöra den ryska miljardären Dmitry Kamenshchik. Nu har fartyget lämnat hamnen i Dominikanska republiken med okänd destination.

Ingen blir heller mycket klokare av AIS-uppgifterna. Det enda som anges är den planerade ankomsten – den 13 maj.

Hamnavgift 13 230 000 kronor

Klart är dock att vistelsen i Dominikanska republiken blev en dyr historia då varje dygn i hamnen kostar 45 000 dollar. Under de 30 dagar som Flying Fox låg innanför hamnpirarna så hann kostnaden sålunda rinna iväg ända upp till 1 350 000 dollar, eller över 13 miljoner kronor om man så vill.

Hyrdes av Beyoncé och Jay-Z

Flying Fox kostar, som ett absolut minimum 3,5 miljoner dollar i veckan att hyra. Sedan tillkommer kostnader för mat, bränsle och allt annat som krävs för en tillvaro i lyx till havs. Något som bland andra Beyoncé och Jay-Z har kostat på sig.

Som vanligt är det YouTube-kanalen eSysman SuperYachts som forskar i oligarkernas och superjakternas värld och som om det inte räckte med mysteriet kring Flying Fox så har man också konstaterat att den ryska lyxjakten Ragnar har lämnat Narvik.

”Ni får ro hem”

Som Hamnen tidigare har rapporterat så vägrades Ragnar såväl assistans som tankning i Narvik med budskapet – ”ni får ro hem eller segla om ni kan”. Läs artikeln här.

Se också:
Operation sanktion – de fem hetaste superjakterna på listan
Oligarkerna försöker gömma sina lyxjakter från sanktionerna
Lyxjakter ”försvinner” på löpande band
Abramovich knyts till ytterligare två lyxjakter
Finland lägger vantarna på 21 ryska lyxjakter