Bavaria 46 – ny prisvärd frestelse för långseglare

Konkurrenskraftigt pris. Det har i alla tider varit Bavarias paradgren men nya 46:an har mer. Mycket mer. Se inslaget!

Nej alcantara, denna textila mockaliknande microfibervävnad, ovanför ett matosande pentry är ingen bra idé. Punkt! Men med detta sagt så var Bavaria 46 en positiv upplevelse på många sätt när den premiärvisades på världens största båtmässa i Düsseldorf nyligen.

På pluskontot noterar Hamnens utsända reportrar ett brett förskepp som i sin tur bereder plats för en gigantisk förpik. Men också sex bra kojplatser fördelade på tre hytter och så förstås – Bavarias adelsmärke – ett konkurrenskraftigt pris. Till detta kommer sedan en rad små och naggande goda komforthöjande detaljer som tyder på att varvet har tänkt ett par varv extra snarare än att bara öppna plånboken.

”Snabbt och välseglande skrov”

Enligt varvets egna representanter levereras 46:an med ”ett snabbt och välseglande skrov”.  Allt sammantaget framstår Bavaria 46 som en het kandidat när det gäller långfärdsbåtar som kan beta av många sjömil i rask takt.

Walk-in closet!

Sist men inte minst har nya 46:an en uppfriskande lösning i form av ett jättelikt stuvutrymme, eller en walk-in-closet som man skulle ha kallat det uppe på torra land, på styrbords sida där man annars hade väntat sig ett toalettutrymme. Ett välkommen lösning under långa tider till havs då stuvutrymmen ofta är en större bristvara än en extra toalett.

Se inslaget!