Baltic 117 Custom – specialbygge för de absolut rikaste

Moderna men ändå klassiska linjer och med ett spännande system för elförsörjning. Motsägelsefullt? Det kan vara men Baltic Yachts går en smal balansgång med sina lyxjakter för världens rikaste personer – och gör det bra.

Det handlar om specialbyggda lyxjakter, ofta i kolfiber, till klotets kräsnaste av kunder som verkligen vet vad de vill. Ungefär så kan Baltic Yachts värv beskrivas.

Se också:
Köprusch på begagnade lyxjakter!
Baltic 68 Café Racer – dagseglare på 21 meter!

Baltic 117 Custom är förstås inget undantag och med sitt klassiska utseende i kombination med den modernaste tekniken i kombination blir det något alldeles extra.

Klimatsmart, eller?

Klimatsmart är ju ett högst kontroversiellt ord att använda i samma mening som ordet lyxjakt men Baltic försöker ändå hedervärt att gå i bräschen. Vad sägs till exempel om att låta en så kallad microturbin stå för strömförsörjningen? Eller det faktum att båten, så stor den är, har en framdrift som drivs av el när den inte seglar?

Ultra High Net Worth…

Så fortsätter det med innovationer som ska falla kundkretsen på läppen. En kundkrets som faller in under kategorin UHNWI (Ultra High Net Worth Individuals), ett gäng som består av en kvarts miljon personer (i världen) och som tillsammans äger 13 procent (!) av världens tillgångar.

Se inslaget!