Baltic 115 klarade 28 knop under provturen!

Den 35 meter långa och snabbseglande finska kolfibercruisern Nikata är nu klar för leverans, lagom till kappseglingssäsongen i Karibien.

Det var under en av de första testseglingarna när båten lämnade sina hemmavatten i Finland och satte kurs mot Karibien som man noterade en fart på imponerande 28 knop.

Men så är det också ett extremt kolfiberbygge med ett särdeles lätt och styvt skrov samt lyftköl. Trots att den är 35 meter lång och 88 ton tung så ska hon också vara särdeles lätt att hantera även med en liten besättning.

Inte minst tack vare finesser som high-speed vinschar och avancerade trimsystem för segel och rigg.

Racing i Karibien
Nu är siktet inställt på framgångar under kappseglingssäsongen i Karibien som drar igång med buller och bång med Royal Ocean Racing Club’s Caribbean 600 Race den 22 februari.

Men kappsegling är inte allt. Under Nikatas rena och lättarbetade däck och sittbrunn döljer sig en särdeles lyxig inredning som bjuder en hög komfort när det ska cruisingseglas mellan racen.

Det 240 man starka finska båtbygglaget i Jakobstad har gjort sitt yttersta för att skapa en höglassig cruiser med snickerier i världsklass samt åtta sängplatser.

Baltic 115 Nikata

Längd ö a: 35,00 m
Längd v l: 32,60 m
Bredd: 8,07 m
Djupgående: 3,65/5,85 m
Vikt: 88 000 kg
Kölvikt: 33 000 kg
Design: judel/vrolijk & co
Mer info: www.balticyachts.fi