Awake Vinga – ny svensk foilande elbräda!

Vi har kört deras blixtsnabba brädor utan foils, utan att bli besvikna. Men nu känns det ändå som att Awake tar ett ordentligt steg upp – med foilande brädan Vinga.

Alla som följer Hamnen vet att vi vurmar för effektiva fartyg. Att färdas snålt, tyst och utan svall är en utopi som mer och mer närmar sig verklighet.

Nu tar Awake det lika naturliga som fantastiska steget att lyfta sina eldrivna produkter till nya höjder bokstavligt, genom att sätta ett ordentligt bärplan på dem.

Räckvidd som räcker för äventyr i skärgården

Nu kan man sväva ovanför ytan och ta sig fram snudd på ljudlöst och med samma batteri som på deras andra brädor kommer man otroligt mycket längre. Med det stora batteriet på tre kWh så kan man köra i upp till två timmar. Batteritiden för en bräda utan bärplan är 20 till 40 minuter.

Se också när vi testar Awake Rävik 3 och kör 0-30 knop på 4 sek!

Så, nu kan man faktiskt ta sig längre än en sväng runt i hemmaviken. Extra kul blir det om man packar ner laddaren i en vattentät ryggsäck och siktar på ytterskärgården. Det är bara att stanna på något skärgårdskafé på vägen och ladda så kan man lätt ta sig från Stockholm till Sandhamn på en dag, till exempel.

Produktion av Vinga igång

Awake växer så det knakar. De expanderar sina lokaler i Värtahamnen i Stockholm och ökar takten på sin tillverkning i Polen – allt för att både stå upp för efterfrågan på de snabba Rävik-brädorna och för att nu dra igång produktionen av nya Vinga.

Brädan kostar 12 900 euro ex moms och ska börja levereras i juni 2022.