Arksen 85 – hårdhudad lyxjakt för tuffa tag

Hård på utsidan, lyxig på insidan och redo att korsa vilken ocean som helst, när som helst och i vilka väderförhållanden som helst. Häng med ombord på makalösa Arksen 85!

Arksen-85-
Foto: Arksen

Svindlande. Det är ordet som ligger närmast till hands vid en rundvandring ombord på brittiska Arksen 85. En båt i hårdaste plåt som varken räds arktiska förhållanden eller de värsta tänkbara av stormar.

Så långt inget unikt. Men om man sedan beaktar att denna råbarkade hårding levererar en invändig lyx som få andra båtar kan jämföra sig med så är detta ändå något att skriva hem till mor om.

En plattform för äventyr

Det är med andra ord bäddat för de stora äventyren där oceanöverfarter inte längre känns som någon stor grej. Ej heller kommer längtan hem “till en riktig säng” göra sig påmind.

Vi lutar oss tillbaks medan YachtBuyers energiske reporter Jack Haines tar oss med på en rundvandring av det mer omfattande slaget där knappt någon detalj, finess eller funktion lämnas okommenterad.

7 000 sjömil

Mest imponerande är kanske ändå räckvidden på 7 000 sjömil med denna lyxjakt vilket i klartext innebär att man har hela världen i sin hand.