Anytec introducerar ny racingklass!

De första tävlingarna går av stapeln redan under försommaren med totalt sex planerade tävlingar under säsongen.

Under lördagen ryckte Anytec skynket från sin racepreppade A21 som kommer att stå som grund för alla Anytec-entusiaster som vill mäta sin körförmåga i olika racinggrenar.

Tävlingarna kommer att köras i samarbete med SVERA (Svenska Racerbåtsförbundet) och reglemente finns för både sprintrace på rundbana och offshore-tävlingar. Alla tävlingsbåtar använder sig av motorer med 200 HK och det är upp till varje enskild tävlande att välja fabrikat på motorn.

Anytec gör det möjligt att välja en motor från valfri leverantör. Båten klassas in i den internationella klassen UIM Pleasure Navigation Promotion 200 HPS(150).

Anytec A21 rustad med fotgas och 200 hk är en körglad historia som företagets nya vd tror kommer att passa perfekt för entyps-racing.

– Anytec A21 är i grunden en fantastiskt rolig båt att köra. Följsam med ordentliga fartresurser, egenskaper som verkligen passar för dem som är sugna på racing, säger Thomas Jansson, vd för Anytec.

Här är får vi se Anytecs A21 in action i  standardutförande.

– Många av våra kunder älskar att köra och nu skapar vi möjlighet för fler att prova på båtsport och samtidigt utvecklas till bättre och säkrare båtförare. Med den nya racingklassen har vi arbetat hårt för att skapa en körupplevelse under roliga former.

Listan över tävlingar kan komma att justeras eller kompletteras framöver, uppdaterad information hittas på Anytec.se.