Analys – "Nu finns drömbåtarna att köpa igen"

Han är VD för Sweboat, båtbranschens riksförbund, och har sålunda stora kunskaper om läget i branschen. Här är Mats Erikssons analys inför Marstrand Motorboat Show.

Leverensproblem – så stavas bekymret som båtbranschen har dragits med den senaste tiden. Detta på grund av en särdeles stor efterfrågan i kombination med transportproblem och ett olycksaligt krig i Ukraina.

Välkommen normalisering

Här rapporterar Mats Eriksson, VD för Sweboat (båtbranschens riksförbund) om en ljusning eller till och med en normalisering där båtspekulanter kan räkna med att få tag på sin drömbåt eller det båttillbehör som de är ute efter. I rimlig tid dessutom.

Rörigt på begagnatmarknaden

I inslaget analyserar Mats Eriksson läget inom nyförsäljningen såväl som på begagnatmarknaden där det är svårt att skönja en trend. Nog ser vi en normalisering mot det som varit även här men samtidigt är det oklart i vilken riktning det bär hän.

Massor av motorbåtar

Det bästa sättet är att skapa sig en egen bild och det gör man förslagsvis på Marstrand Motorboat Show den 26-28 augusti. Som namnet antyder är den fri från segelbåtar. Däremot finns minst 130 nya motorbåtar, ett 30-tal begagnade diton och därtill över 30 stycken utställare av tillbehör att beskåda på den vackra Marstrandsön.

Se inslaget!