Abramovich knyts till ytterligare två lyxjakter

Två av den ryske miljardären Roman Abramovich lyxjakter är i säker hamn i Turkiet. Nu visar det sig dock att han äger fler. Katt och råtta-leken fortsätter.

Abramovich-Superyacht-arrested

Roman Abramovich båda superjakter Solaris och Eclipse, varav den senare är en av världens största lyxjakter med sin längd på 162 meter, ligger i säker hamn i Turkiet.

Se också:
Turkiet ny fristad för Abramovich lyxjakter
Ukrainska Optimistseglare blockerar Abramovich lyxjakt

Detta sedan Turkiet, liksom Maldiverna, har blommat upp som ett nytt och hett resmål för ryska oligarker som vill slippa riskera att få sina lyxjakter beslagtagna.

Bakgrunden är att Turkiets utrikesministern Mevlüt Cavusoglu klargjort att de inte kommer att konfiskera ryska miljardärers tillgångar.

Lyxproblemen hopar sig

Nu visar sig att Abramovich har ytterligare minst två lyxjakter att oroa sig för och som enligt uppgift ligger betydligt mer pyrt till där de finner sig på Antigua i Västindien.

Den ryske miljardären Roman Abramovich har inte alla sina lyxjakter på det torra. 

Enligt uppgift ska Antiguas utrikesminister Paul Chet Greene misstänkt och låtit undersöka om två av jakterna i hamnen verkligen inte tillhör den ryska miljardären.

Något som det nu har visat sig att de gör.

Flytetyg och fastigheter

Förutom ovan nämnda jakt äger Abramovich också ett hus för motsvarande 200 miljoner dollar ett stenkast från Kensington Palace i London, samt flera andra fastigheter utspridda bland annat i Colorado, Karibien och södra Frankrike.

Katt och råtta-leken fortsätter.

Se inslaget av eSysman SuperYachts.