165 Wallypower – norsk design i mästarklass!

Just när vi hämtat oss efter lanseringen av 118 Wallypower kommer uppföljaren 165 Wallypower med samma djärva design och sobra lyx. Och mer därtill!

Den sylvassa fören, det kliniskt rena och snubbelfria däcket, de utfällbara balkongerna, beach-cluben i aktern, soffgrupperna, den makalösa ägarkabinen, tendergarget…

Det är några av de finesser och egenskaper som får superjaktvärlden att studsa – trots att det är en minst sagt kräsen publik.

Wally är som bekant världsberömt för sina superjakter med mycket speciell design och den här gången har designer-esset Luca Bassani teamat upp sig med ett annat designer-ess, norrmannen Espen Øino, för att skapa 165 Wallypower.

Med sina dubbla dieslar kopplade till vattenjet ska denna rymdskeppsliknande skapelse ledigt storma fram i 30 knop. Svallvågshöjd eller förbrukningsdata framgår såklart inte. Däremot framhåller gärna gänget bakom bygget att åbäket, ehmm, lyxjakten, ska klara höga farter även när oceanerna är på sitt allra sämsta humör. Detta tack vare att den sylvassa stäven ska klyva allt av brottsjöar som kommer i dess väg.

Wally 165 ska klarar höga farter även i tufft väder till havs.

Under skalet står den mycket sofistikerade salongen ut mest, tätt följd av ägarkabinen som är placerad för sig och på behörigt avstånd från gäst- och besättningshytterna.

En nästan 50 meter lång spektakulär lyxjakt kan vara det yttersta instrumentet för statusjägare med devisen ”värst båt vinner”.

Lyxbåtstillverkaren Wally är sedan snart ett år en del av Feretti Group. Det har dock inte ändrat hänsynen till kostnader vid framtagandet av en ny båt. För när Wally 165 skulle utrustas sparades det inte på krutet.

– Allt ombord är av högsta kvalitet och ingenstans har man frestats att ta någon genväg, låter man meddela från varvet.

Förutom de ovan nämnda utfällbara balkongerna och beach-cluben uppges också den U-formade baren vara något alldeles extra där den är placerad nära vattnet men ändå väl i skydd från fartvind och översköljande brottsjöar.

För sköljer lär det göra med en skrovform som inte studsar ovanpå, utan penetrerar vågorna.

165 Wallypower

Längd: 49,90 m
Längd V A: 45,70 m
Bredd: 9,20 m
Djup: 2 m
Mer info: www.wally.com