Zipwake – sprider sig som en löpeld i båtvärlden

Zipwake går från klarhet till klarhet när det gäller att förenkla båtlivet och båthanteringen. Här är deras senaste nyhet som tar det hela till en ännu högre nivå. Se inslaget!

Zipwake sprider sig som en löpeld i båtvärlden. Fattas bara då allt fler upptäcker fördelarna med att låta ett helautomatiskt system optimera gångläget med allt vad det innebär av förbättrad toppfart, acceleration, åkkomfort och bränsleförbrukning. Något som i förlängningen också innebär en minskad negativ inverkan på miljön.

För den som fortfarande inte är bekant med fenomenet handlar det om interceptorer snarare än traditionella trimplan. Interceptorer som har visat sig vara särdeles effektiva när det gäller att justera båtens pitch och roll . Allt medan föraren kan fokusera på annat än vindar, strömmar och inställningar inför girar.

Integrator Module sparar plats

Förbi är alltså den tid då förarens kunskap och fingertoppskänsla var avgörande för att hitta det optimala gångläget. Som om inte detta vore nog har man sedan förfinat systemet ytterligare genom åren. Inte minst genom förra årets lansering av Integrator Module.

Med denna nyhet finns nu möjligheten att få informationen presenterad på sin befintliga multifunktion-displayen (MDF) ombord såväl som på sin mobiltelefon eller padda istället för på Zipwakes traditionella kontrollpanel. Ett frestande alternativ för den som har ont om plats eller som bara uppskattar en renare och mer överskådlig instrumentpanel.

Smidigt med Mini Controller

Nytt för i år är något som går under namnet Mini Controller med vilken man kan styra sitt Zipwake trimkontrollsystem utan att behöva sträcka sig efter sin MFD. En diskret och föredömligt intuitiv fysisk enhet för manuella justeringar.

Man kan sålunda antingen låta Zipwake-systemet arbeta helt automatiskt men för den som vill och önskar även göra manuella justeringar.

Se inslaget från båtmässan i Düsseldorf!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö