Volvo Penta satsar på framtiden – gästar båtmässan i Göteborg

De är världens största tillverkare av inombordare och de satsar hårt på innovation och produktutveckling. Här får vi ett snack med såväl affärs- som produktchefen på Volvo Penta inför båtmässan i Göteborg i helgen.

Få om ens någon kan ge en så tydlig bild av läget i båtbranschen som Volvo Penta. Denna jätte inom båtmotorer med kunder, återförsäljare och kontakter i hela båtvärlden. Något som Hamnen förstås inte är sena att utnyttja med ett besök på huvudkontoret på Hisingen i Göteborg.

Det ska visa sig att läget är förvånansvärt gott, situationen i omvärlden till trots, och att Volvo Penta satsar hårdare än någonsin på såväl produktutveckling som en hållbar framtid. Något som Johan Inden, President Marine Business Unit, berättar mer om i inslaget.

Säkrare, enklare och roligare!

Vi får en imponerande genomgång av företagets metoder och strategier för att möta framtiden och där minskning av koldioxidutsläppen via hybrid- såväl som helelektriska projekt spelar centrala roller. Men också innovationer och utveckling av teknik som ska göra det ännu säkrare, enklare och roligare att vara på sjön. Innovationer där Assisted docking och joystick driving är kända exempel och där Johan Inden låter oss förstå att det kommer att komma mer. Mycket mer.

Hårda tester på Krossholmen

Hamnen får också en stund med Martin Skoglund, Vice President Product Management, som framhåller vikten av att jobba nära kunden i den stora förändring vi står inför i båtlivet. En förändring som återigen bygger på innovationer och framsteg när det gäller produktutveckling. En utveckling som också kräver benhårda tester på företagets unika testcenter på Krossholmen innan produkterna är redo för marknaden.

Kommer till båtmässan

Ett hett tips för alla som vill veta mer om vad Volvo Penta har på gång är också att besöka deras monter på båtmässan i Göteborg (3–11 februari). En monter där mycket, för att inte säga det mesta, handlar om vad företaget har på gång. Och där ett uppdateringsprogram för EVC, ett större IPS-drev för båtar på upp till 55 meter (!) och utveckling av framtida drivlinor bara är några exempel.

Sist men inte minst har man på Båtmässan i Göteborg chansen att vinna ett besök på Volvo Pentas utvecklingscenter på Krossholmen, med allt vad det innebär av en inblick i framtidens båtliv.

Se inslaget och kom till Båtmässan 3-11 februari!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö