Världspremiär för Finnmaster T9 – nytt kraftfullt flaggskepp!

Kompromisslös, sportig och komfortabel. Men det stannar inte där då Finnmaster T9 har ytterligare ett par ess i rockärmen. Nu världspremiär!

Bigger, better och bolder är tre adjektiv som återkommer när Finnmasters egna mannar beskriver sin senaste nyhet.

Men så är det också det nya flaggskeppet i den kritikerrosade T-serien som också består av T6, T7 och T8. Alla med fräcka linjer, stöddiga negativa språng samt väl genomtänkta planlösningar i stort och smått.

Men det stannar där, för hur lite daycruisers över lag än kan förknippas med ordet praktisk så är nya Finnmaster T9 just detta.

Sväljer tio personer

Ta bara en sådan sak som sittbrunnen som med sin sinnrika layout lätt och ledigt sväljer 10 personer – utan att det för den skull känns trångt.

Eller ta matbordet vars höjd regleras med en knapptryckning och som blixtsnabbt görs om till en rejäl solbädd.

Så fortsätter det med lösningar och finesser som visar att man verkligen har lagt manken till för att göra livet ombord enkelt.

Pentryt känns som hemma

Ett annat snitsigt grepp är pentryt som inte bara har allt av kylskåp, diskho, förvaring och avställningsytor som man kan önska – utan som också har en arbetshöjd som man inte är bortskämd med sportiga daycrusers.

Men mest av allt är nya T9 ändå en rapp cruiser som redan vid de första testerna kom upp i 47 knop med 2 x 300 hk där bak.

Behaglig prestanda

Likt sina mindre syskon balanserar hon högt, torrt och lätt på sin V-botten och vill man så kan man nöja sig med 2 x 250 alternativt 1 x 425 hk på akterspegeln.

Sist men inte minst plockar nyheten stilpoäng för sin ljusa ruff med en rejäl V-koj, ett separat toalettutrymme samt gott om ljusinsläpp via fönster såväl i tak som skrovsidor.

Se inslaget ovan där Finnmasters Henri Nurminen berättar om nyheten, se Finnmasters egen livelansering här. Allt om båten finns också att se hos Finnmaster.se.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö