Säkra din båt med ABLOYs marina hänglås

Las-till-bat-Assa-Abloy

Ett av de viktigaste och enklaste sätten att förebygga stöld av båt och båtmotor är att satsa på ett bra båtlås. Här är ett hett tips.

Du har gjort dig själv och familjen redo för en härlig helg på sjön. Vädret är perfekt och barnen är glada – nu kan inget stoppa er från att ge er ut på äventyr. Jo, kanske ett hastigt väderomslag. Men inget annat. Eller?

Varje år stjäls båtar och båtmotorer till ett värde av miljontals kronor. Som tur är har kunskapen om förebyggande arbete ökat hos såväl båtägare och båtklubbar som hos polisen och försäkringsbolag. Ökad vaksamhet i största allmänhet är en viktig parameter, liksom att ID-märka dyrbar utrustning samt att placera båtar och motorer på ett sätt som försvårar för tjuven.

Men har du ett bra lås? Det anser vi är stommen i arbetet för att förebygga stöld. Här finns några viktiga saker att tänka på:

Ta fajten mot storm och salt

Klimatet på våra breddgrader är allt annat än förlåtande – välj därför ett lås som står emot väder och vind. Ett rostigt lås är tjuvens bästa vän.

Godkänt lås är ett måste

Se till att låset du köper är godkänt av försäkringsbolagen och att det klarar av att säkra den typ av båt eller båtmotor som du har. Här spelar bland annat båtens och motorns vikt en roll.

Välj ett båtlås från ett välkänt varumärke

Tänk på att det kan finnas kopior därute som verkligen inte håller vad de lovar. ABLOYs marina hänglås PL330 och PL340 är det perfekta valet när du vill säkra din båt eller båtmotor.

ABLOYs marina hänglås PL330 och PL340

PL330 är för båtar med vikt under 200 kilo och PL340 för båtar med vikt över 200 kilo, samt för båtmotorer.

Egenskaper:
• Testade av Svenska Brand- och Säkerhets Certifiering AB (SBCS) och godkända av Svenska Försäkringsförbundet
• Härdat stål
• Klass 2/3
• Två nycklar per lås ingår

Just nu erbjuder Yale dessa hänglås i samarbete med ABLOY:
Köp ABLOY PL330
Köp ABLOY PL340

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö