Quarken 27 Cabin – utmanaren från Finska Österbotten

Kommen från Finska Österbotten ger den sig nu in i striden bland tuffa hyttbåtar – och gör det med stort självförtroende. Quarken 27 Cabin var namnet. Se inslaget!

En blick räcker – avsikten med Quarken 27 Cabin är inte att försvinna i mängden. Tvärt om har den kommit för att sticka ut med sina kraftfulla tvärgående steg, sitt sylvassa förskepp och sin rejäla “läpp” för enkla på- och avstigningar.

Se tester:
Quarken 27
Quarken 27 Cabin

Avancerad skrovform

Vi har alltså att göra med en riktig racer, sett till skrovform och utseende. Likväl har man inte fallit för frestelsen att falla in i den hysteriska jakten på feta motorer som råder i branschen. Yamaha har dealat till sig ensamrätt på akterspeglarna i fem år framöver och det är deras sex-cylindriga 300-hästare som gäller.

Rutinerad designer

Det räcker dock gott och väl för fartfylld och trygg körning i alla slags väder. Bakom detta nya båtmärke står Osmo Roukala som varit med och skapat kända båtvarumärkena Grandezza och Finnmaster.

Som Hamnen tidigare har noterat så når den öppna versionen med T-top en toppfart på klart godkända 44,5 knop och det finns ingen anledning att tro att hyttversionen skulle vara märkbart sämre.

Snitsiga lösningar

Med paketet kommer en förarplats som kammar hem många pluspoäng. En lösning som överraskade är också sofforna och sätena som kan göras om till alla möjliga varianter av sitt- och liggarrangemang så som det passar för stunden. På det hela taget noteras också båtens goda kvalitet i all sin enkelhet.

Quarken 27 Cabin firar Sverigepremiär på båtmässan Allt på Sjön nu i helgen den 2–4 september och ställs ut av Yamaha Center Stockholm.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö