Princess X80 – vi får en rundtur på otroliga nya lyxbåten

Princess tar oss med på en svängom ombord på sin senaste lyxjakt som inte bara rymmer 14 lyxiga kojer och kan köras 1 000 sjömil. Utan som också har ett nytt koncept där man bytt förarplatsen mot en lyxhytt.

Känslan – när allt stämmer och när inga genvägar har tagits för att uppnå det perfekta resultatet. Det är känslan man när man kliver ombord på Princess X80.

Princess vilar inte på hanen när det gäller att förgylla båtlivet för de som planerar den lite längre resan. Därav två tunga världspremiärer på båtmässan i Düsseldorf i form av Princess F65 och Princess S72 som drog många blickar till sig. Var och en på sitt sätt.

Panoramautsikt på flybridge på Princess F65

Princess F65 har stort fokus på sociala ytor för middagar och fest. Det finns också boende för inte mindre än tio personer, fördelat på fem kabiner. Mest utmärkande är kanske ändå det minst sagt generösa ljusinsläppet och panoramautsikten via salongsfönstren.

Princess S72 – god för 35+ knop

Princess S72 sorterar vi in bland de lite sportigare modellerna med sina dubbla MAN V12-motorer på 1 650 alternativt 1 800 hästkrafter. En bestyckning som i kombination med det vakuuminjicerade skrovet garanterar för farter väl över 35 knop.

Princess X80 kan rattas av familjen

Som om inte detta vore nog var det också premiär för Princess X80, som med hela sitt väsen bäddar för det oberoende och bekymmerslösa båtlivet. Inte minst tack vare fem storslagna kabiner (läs sviter) med plats för två personer i varje. Räknar man med de mindre hytterna finns hela 14 kojplatser.

Besök också Princessyachts.se för att se hela utbudet av Princess Yachts´

Till detta kommer en jättesatsning på panoramautsikt i salongerna samt stora ljusinsläpp var man än befinner sig ombord. Allt detta kryddat med funktioner och finesser som får den mest kräsne att studsa. När det gäller X80 är det inte längre tal om pentry och förarplats utan snarare köksavdelning och kommandobrygga. För att nämna några exempel.

Trots alla 80 fot och den långa listan på finesser, så är det många familjer som väljer att manövrera sin båt själv. Ett rimligt antagande hade kanske varit att de fått hjälp av en professionell skeppare – men systemen gör det möjligt att lugnt köra båten själv.

Välutrustad lyxbåt med hög toppfart

Listan med finesser kan byggas på med wetbar, grill, TV både ute och inne, ismaskiner och solbäddar. För att nämna en del. I motorrummet sitter det två kraftiga MAN-dieslar som borgar för en trygg och säker framfart med en räckvidd på upp till 1 000 sjömil i upp till 10 knop. Vill man så kan man förstås också åka betydligt fortare – ända upp till 30 knop.

Så fortsätter det med lösningar och finesser som gör att man ska kunna kasta loss för den stora resan, utan minsta antydan till hemlängtan.

Princess egna utställningshallar i Skandinavien

Düsseldorfmässan i all ära men bäst av allt är att Princess också satsar stort på sina tre egna utställningshallar. De är fyllda med Princessbåtar från 40-66 fot visas upp.
Nyss nämnda hallar är belägna på Vindön på Orust, i Greve 15 min utanför Köpenhamn och i norska Bergen.

Se videon!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö