Princess S72 – ett jättekliv i jakten på perfektion

Storslagen men ändå sober. Och faktiskt lite sportig. Det är kombinationen som gjorde Princess S72 till något av en snackis efter premiären i Düsseldorf. Här får vi en rundvandring ombord.

Att kliva ombord på en båt av Princess S72:ans kaliber är att med ens omgärda sig av lyx. Inget konstigt så långt och när det kommer till ljus, rymd, frestande finesser och imponerande lösningar verkar det inte finnas något slut.

I denna video fokuserar vi dock på sådant som utmärker just Princess och på vad som får Princess S72 att sticka ut från mängden. En story som skulle kunna göras väldigt lång men där vi har sållat ut det mesta av det bästa. Något som kan sammanfattas med en ständig jakt på perfektion.

Leder utvecklingen

Till detta kommer en väl utvecklad lyhördhet för rutinerade kunders önskemål. Det och en envis strävan om att leda utvecklingen utan att för ett ögonblick tumma på kvaliteten. Allt sammantaget har inga genvägar har tagits för att nå det önskade resultatet. Eller för att nå upp till den trogna kundkretsens skyhöga förväntningar.

En rundvandring ombord på Princess S72 är sålunda en stilstudie i konsten att balansera mellan form och funktion. Gärna en snitsig finess. Viktigast är dock att den fungerar och är användbar i alla lägen där ute till havs. Likaså har man lagt mycket fokus på att livet ombord ska vara bekymmersfritt, komfortabelt och gärna lite färdigt i en lyckad kombination.

Öppet och sömlöst

Sittbrunnen har en sällskaplig U-formad sittgrupp som är unik med flyttbara delar – den perfekta platsen för underhållning, eller bara för att luta sig tillbaka, koppla av och njuta. Denna del övergår sedan sömlöst till pentry med ett fönster som kan fällas upp och som blir till en serveringsyta.

Princess S72 utmärker sig genom att vara storslagen, sober och sportig på en och samma gång.

Vidare in i salongen är S72 designad för ett hemtrevligt och socialt boende, med en stor L-formad matplats mittemot den fullt utrustade pentryt, som leder till en stor rymlig salong med U-formad soffa, Princess Design Studio kaffebord, en sidobänk med en 55 tums TV på hiss, plus en passagerarsoffa mittemot förarplatsen.

Lyx för åtta

Under däck kan åtta gäster njuta av fyra vackert inredda hytter där tre har egna badrum, alla i naturligt ljus från de eleganta skrovfönstren. Från en egen nedgång via den privata ”lobbyn” tar du dig till rymliga centerkabinen som sträcker sig från sida till sida. Akterut finner man ytterligare en dubbelhytt med eget badrum för tillfälliga gäster eller besättning med ingång från badplattformen.

Upp till 2 x 1800 hk!

Och så var det detta med sportigheten och hur det går ihop med en särdeles lyxig och sober yacht. Om inte Princess S72:ans minst sagt fräcka exteriör och kaxiga utseende är skäl nog så kanske köregenskaperna med dubbla MAN V12-motorer på 1650 eller 1800 hk kan anses vara sportiga. Inte minst när man börjar närma sig toppfarten på hela 36 knop.

Se videon!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö