Ockelbo B25 CAB – råskinn redo för äventyr!

På frågan om det är möjligt att följa upp braksuccén Ockelbo 21 CAB med en lika stor succé så är svaret ja. Här är nya Ockelbo B25 CAB!

Hård på utsidan och mjuk på insidan. Så långt intet nytt då detta är något som kännetecknar många hyttbåtar i aluminium. Men ovanpå detta kommer ett sinne för detaljer som häpnar.

Ta bara en sådan sak som hyttens utformning, som hör till de mest ombonade, ljusa och rymliga som skådats. Därtill kommer en däckslayout med snitsiga lösningar och finesser som vittnar om att tillverkaren har velat något mer.

Plattform för äventyr

Kort sagt – nya Ockelbo B25 CAB är en lyckad mix av grovis och bekväm transportbåt med övernattningsmöjlighet. Samt en plattform för äventyr med sitt lastbara tak där såväl cyklar som surfbrädor och kajaker kan lastas.

Sansad design

Spektakulärt kan tyckas. Men ändå präglas båten till största delen av en befriande sansad design där funktion har fått gå före flärd. Förarplatsen kammar hem pluspoäng för sin ergonomiska utformning såväl som för sikten runt omkring och den tydliga instrumenteringen.

Trygg och förutsägbar

Kanske är det ändå när man trycker på i stökig sjö som båten utmärker sig som mest. Den briljerar inte bara med upprätt hållning utan också med en härlig förutsägbarhet i skarpa girar.

43 knop på topp

Med 300 hk på akterspegeln når man blixtsnabbt upp till en toppfart på 43 knop, vilket vittnar om ett föredömligt lättdrivet skrov. Samma sak säger siffran 1,4 vilket är förbrukningen i liter per sjömil i 30 knop.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö