Nordkapp Airborne 8 – RIB för tuffa tag

Grå, rå och kaxig som få. Gott så – men kanske är det ändå båtens egenskaper i övrigt som imponerar mest. Spana in nya Nordkapp Airborne 8!

I begynnelsen var RIB:en en stryktålig, stabil, sjöduglig och militär angelägenhet med ytterst litet till övers för vanligt båtfolk. Idag har konceptet utvecklats i allehanda riktningar. Dock med samma tryktåliga, stabila, sjödugliga egenskaper som grund.

Mångsidig och följsam

I fallet med Nordkapp Airborne 8 innebär detta att man får en mycket svårslagen båt när det gäller såväl mångsidighet som hanterbarhet och körglädje.

Kan mycket

Den gråa och kaxiga ytan till trots så är detta en båt för alla slags väderförhållanden där de många bekväma sittplatserna, de fria passagerna och lastytorna samt den rejäla solbädden också visar på båtens breda användningsområde. Det är alltså upplagt för blixtsnabba transporter i stökiga väderförhållanden lika väl som lata dagar i en badvik.

Rapp och rolig

Till detta kommer köregenskaperna som kommer naturligt med RIB-konceptet och som teamet bakom Nordkapp Airborne 8 har vässat lite extra. Allt baserat på erfarenhet och en stor kunskap om vikten att snabba transporter till sjöss också måste vara säkra och komfortabla. Kort sagt – här levereras en jättelik portion körgjädje.

Bra skydd

Precis som båten i övrigt är även styrkpulpeten och förarplatsen designade med Nordens tuffa klimat i åtanke. Här sitter man väl skyddad från vind och rakvatten. I riktigt riviga förhållanden kan konsolen också byggas ut med sprayhood och kapell för en extra ombonad känsla.

Sist men inte minst utmärker sig Nordkapp Airborne 8 med detaljer och finesser som andas kvalitet och som är skapade av någon med stor egen erfaren het av vad som fungerar bra och mindre bra till havs. Det gäller allt från den rymliga sittbrunnen till den rejäla badbryggan, pontonernas utformning, badstegen, de smidiga passagerna…

… ja – listan kan göras lång.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö