Modern kulturskatt till salu – nu kan ångslipen S/S Tiffany bli din!

Förvisso inte från 1800-talet men vad är felet med det? Ångslupen S/S Tiffany ger det fina från förr med det bästa från idag. Nu ligger hon ute till försäljning hos marinhandlaren Navark – en chans för dig att förvärva en modern kulturskatt.

Den som under 1800-talets andra hälft klev ombord på en ångslup i S/S Tiffanys kaliber tordes vara en individ av hög ställning. Att därtill äga ett sådant flytetyg var reserverat för samhällets absoluta toppskikt.

Nu finns chansen att inte bara uppleva forna dagars glans utan att dessutom göra det ombord på ett helt eget lyxångfartyg!

S/S Tiffany må inte komma från det sena 1800-talet men det är knappast något att sörja över. Många timmar har lagts ner för att det mästerliga träarbetet i mahogny och teak ska visa prov på hur man byggde passagerarfartyg då det begav sig.

Ombord finns förutom den totalrenoverade ångmaskinen även en dieselmotor vilket ökar användningsområdena för båten avsevärt. Men nog gör sig Tiffany bäst när hon går om ångbåt. Ett färdmedel som under 1800-talet inte bara sågs som en transport utan en upplevelse.

Sniderier och tidstypiska detaljer

Vi har sedan tidigare nämnt de fantastiska trädetaljerna i teak och mahogny men det stannar faktiskt inte där. I salongen har ångmaskinen fått en central position och nog ger den viss atmosfär!

Modern teknik gör färden bekväm

Ombord på sina 18 meter finns det plats för 12 passagerare. Ett faktum som gjort Tiffany till en populär och mycket kapabel turbåt. I uthyrningsverksamhet har hon fungerat som såväl möteslokal som finmiddagar på blanka fjärdar.

Väl ombord kan man inte heller vänta sig något annat än en glassig färd vart än man styr. I och med att S/S Tiffany är byggd under det innevarande millenniet har förbättringar som gör turerna på sjön mer njutbara kunnat installeras. Detta inkluderar men begränsas inte till såväl bogpropeller som ett ljudisolerat utrymme där dieselmotorn placerats. Allt för att få gången så behaglig som det bara går.

Kanske är detta din chans att starta ditt alldeles egna rederi? För ringa 2 500 000 kronor kan denna moderna kulturskatt bli din!

Fler annonser från Navark Yachtbrokers