Marex 330 Scandinavia – välanpassad så in i Norden

Rubriken säger det mesta men inte allt. Förutom att vara speciellt lämplig för våra farvatten är Marex 330 Scandinavia också en mycket svårslagen familjebåt. Se inslaget!

Man kan förstås försöka bygga båtar för en hel båtvärld. Eller så kan man, såsom bröderna Aalrud i Norge, anpassa sina flytetyg för ett specifikt slags båtliv. Något som Marex 330 Scandinavia är ett utmärkt exempel på.

Se också:
Test: Marex 330 Scandinavia – en drömbåt för familjen?

Må vara att själva båtfabriken ligger i Lettland. Att bröderna styr produktionen med fast hand från Norge syns i varje detalj.

Kapellmästare

Ta bara en sådan sak som de trygga gångegenskaperna, den ljusa och inredningen och de många nordenanpassade lösningarna. Eller ta för all del lösningen med kapellet som är den smartaste som skådats på länge – kanske någonsin.

Fenomenal för fyra

Till detta kommer en inredning och en disposition som avslöjar att bröderna Aalrud kan sin sak och har tänkt både ett och två varv extra. Marex 330 Scandinavia är helt enkelt en fullfjädrad bobåt för fyra personer som varken behöver trängas eller stuva om bagaget inför varje ny aktivitet.

Snabbare än väntat

Med en Volvo Penta D6-440 i motorrummet nås en toppfart på 34 knop även om båten gör sig som bäst i antingen deplacementfart alternativt i trakterna kring 27 knop. I det senare fallet kommer man undan med en förbrukning på 2,2 liter diesel per sjömil.

Marex 330 Scandinavia visas på båtmässan Allt på Sjön nu i helgen den 2–4 september och ställs ut av Yamaha Center Stockholm.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö