Marex 310 – frihet, familj, förnuft och komfort

Båtdesign är en lek med kompromisser brukar det heta. Speciellt om man försöker anpassa den för medelhavet och Norden samtidigt. Här är Marex 330 Scandinavia som är befriande kompromisslös.

Marex-310-inledning
Marex 330 Scandinavia är, som namnet antyder, byggd och väl anpassad för våra nordsiska förhållanden.

Hemligheten bakom succén – tror vi – är modet att inte försöka vara alla till lags. Marex 310 är en båt byggd för nordiska förhållanden och därmed som därmed också är befriad från tveksamma lösningar och finesser som inte hör hemma på i våra farvatten.

Samtidigt har man hållit kreativiteten i stramt koppel när det gäller spektakulära lösningar och nöjt sig med sådant som funkar i längden och i alla lägen – utan prut. Tydligt är också att Marex 310 är konsteruerad av någon med många båtnätter och sjömil bakom sig. Någon med huvudet på skaft när det gäller att förfina, förbättra och optimera.

Fullfjädrad semesterbåt

Allt sammantaget har detta resulterat i Marex 310, en mycket svårslagen potent, ljus, luftig och komfortabel semesterbåt. Därav rejält tilltagna bränsle- och vattentankar. Därav också en volym och ett inre som gör detta till en fullfjädrad och ovanligt komfortabel bobåt. Allt toppat med lösningar och finesser som båtvärlden har saknat eftertraktat i alla tider. Och där ett lekande lätthanterligt kapell som gör en redan rymlig båt ännu rymligare bara är ettexempel.

Notervärt är också att sittbrunnen/förarkabinen är fri från nivåskillnader och att det ryms upp till tio personer runt bordet. Det dubbla förarsättet kompletteras av ett enkelsäte på den motsatta sidan.

Trygg i stökiga förhållanden

Sist men inte minst kommer Marex 310 med sjöegenskaper som inte skäms för sig när det gäller gångegenskaperna där båten får ytterligare en chans att briljera. Inte minst på stökiga farvatten där det ska mycket till för att man ska känna sig manad att slå av på gasen för komfortens skull.

Med en Volvo Penta D4 320 utlovas en effektiv och trygg marschfart i trakterna kring 25 knop. Tycker man inte att det räcker så kan båten beställas med en D6 380 från samma motortillverkare och plana iväg i ända upp till 35 knop.

Släkten är bäst

Innan man faller pladask för Marex 310 så är också Marex 330 värd en titt. En båt som bjuder lite mer av allt än sin lillasyster men som i grunden ändå bygger på samma sunda recept och genuina båtkunskap.