Lucia 40 – flärdig flytande fyrarummare

Lucia 40 – flärdig fyrarummare med havsutsikt.
Lucia 40 – flärdig fyrarummare med havsutsikt

annons Hela artikeln linje langre

Ljus, fräsch och luftig fyrarummare med generösa förvaringsutrymmen och stora uteplatser. Det låter som en bostadsannons men handlar om Fountain Pajot Lucia 40.

När det gäller seglingsegenskaperna är informationen om Fountain Pajot Lucia 40 mist sagt knapphändig.

Först i slutklämmen på en pressrelease får man veta att denna 40-fots katamaran är lätthanterlig och stabil även i utmanande förhållanden – precis som sina större syskon i modellserien.

Vi lämnar det där så länge och konstaterar att informationen när det gäller boendekomforten och bekvämligheterna ombord är desto mer omfattande. Och att varvet har gjort allt de kan för att skapa en fullfjädrad flytande lägenhet. Den som vill ha en båt med ruffkänsla får sålunda leta vidare.

De båda katamaranskroven är inredda med totalt tre separata sovkabiner och toaletter. Eller fyra om beställaren så vill. Stora ventiler och luckor i skrov och däck får de redan rymliga utrymmena att kännas ännu luftigare.

Däremellan tronar salongen som har allt av möblemang, avställningsytor, köksutrustning och annat som en modern lägenhet uppe på torra land har. Men också ett navigationsbord och allt detta utan att det känns övermöblerat.

Den raka och enkla layouten fortsätter även utvändigt med en enkel passage mellan salongen och sittbrunnen via en jättelik skjutdörr. Plats i sittbrunnen för upp till åtta personer och ytterligare platser i det som man kallar för loungen på fördäcket.

Fountain Pajots egen reklamvideo (ovan).

Så fortsätter med lösningar och finesser som alla har den tydliga avsikten att göra vistelsen ombord så okomplicerad och komfortabel som möjligt.

Fountain Pajot Lucia 40

Längd: 11,73 m
Bredd: 6,63 m
Djupgående: 1,20 m
Vikt: ca 8 900 kg
Storsegel: 58 kvm
Genua: 37 kvm
Motor: 2 x 20 eller 30 hk
Bränsle: 300 liter
Vatten: 530 liter
Pris: från 3 097 000 kr
Svensk återförsäljare: https://yachtsale.se

LoggaD

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö