Highfield – höjer RIB:an för tuffa allvädersbåtar

Slitstarka och lasersvetsade pontoner. Men också stryktåliga och beständiga aluminiumskrov. Det är vad som har lagt grunden till kritikerrosade Highfield.

Highfields digra flotta av RIB-båtarkan först verka svårnavigerad med 14 modeller på allt mellan 2,60 till 9 meter. Men snart nog börjar vi ana en gemensam nämnare. Oavsett storlek har inga genvägar tagits för att maximera slutresultatet.

26 graders V-botten!

Därav lasersvetsade pontoner i kombination med föranodiserade aluminiumskrov – med allt vad det gör för stryktåligheten, beständigheten och livslängden. Till detta kommer också sjöegenskaper som inte skäms för sig. Eller vad sägs om V-bottenformer som uppgår till inte mindre än 26 grader?

Hänsynslösa sjöegenskaper

Med detta som grund kan man sedan in på Higfieldboats.se och navigera sig fram till den modell som bäst passar för de egna behoven. Får det till exempel vara någon av de robusta, RIB-båtarna i Patrol-serien som lockar med sin kaxiga attityd och sina hänsynslösa sjöegenskaper? Eller är det möjligtvis de sportiga, bekväma och mer lyxbetonade båtarna i Sport-serien som lockar mest?

Lätta och behändiga jollar

Ytterligare ett alternativ är Tender-serien som snabbt kom att bli väldigt populära jollar till såväl segel- som motorbåtar. Inte minst bland långseglare som har väldigt höga krav när det gäller låga vikt, stryktålighet och beständighet. För att nämna en del…

Proffsen vet…

Oavsett vad så får man en RIB som har kritikerrosats över hela världen. RIB:ar som gång på gång har visat sig slå det mesta på fingrarna när det gäller allt från sport till komfort. Highfield är också ett populärt val för polis, kustbevakning och segelklubbar världen över.

Hög fabrikskvalitet

Fabriken tillverkar mer än 10 000 båtar årligen och är med detta världens i särklass största producent av RIB. Det handlar om modern tillverkning där mer än hälften av tillverkningen är robotiserad vilket förstås märks på den höga och jämna fabrikskvaliteten.

Svensk importör Järnbröderna / Ironbrothers. Försäljning via femton stycken återförsäljare i Sverige.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö