Grandezza 30 – komfort och sober lyx i behändigt format

Kunskap, erfarenhet, uppfinningsrikedom samt en ödmjuk lyhördhet för kundernas önskemål. Det är vad som ligger till grund för en ny kabinbåt som är något alldeles extra. Grandezza 30 var namnet.

Nej, den är kanske inte stor med dagens mått mätt. Ändå var det Grandezza 30 som stal showen när den firade världspremiär på båtmässan i Düsseldorf i januari. Inte minst tack vare sin sobra stil, sina många snitsiga finesser och sitt lyxiga utförande.

Förlänger säsongen

Enkelt beskriven är detta en kabinbåt som förlänger säsongen och som bäddar för ett bekvämt båtliv under tidiga vårar såväl som sena höstar. Eller när helst isen inte ligger för tjock om man så vill. Därmed inte sagt att detta inte är en solskensglidare på samma gång. Vi återkommer till det.

Lyxig och smidig

Grandezza 30 är en stilstudie i hur man får en blott 9,40 meter lång båt att kännas betydligt större än vad den egentligen är. Med allt vad det innebär av bibehållen smidighet vid finmanövrering i trånga hamnar.

Gott om svängrum

Känslan av rymd är genomgående. Inte minst tack vare en särdeles snitsig planlösning i såväl salongen som i hytterna. Men också tack vare många och väl tilltagna stuvfack, som i praktiken är avgörande för att livet till sjöss ska löpa smärtfritt. Till detta kommer ett stort antal generösa ljusinsläpp.

Genialisk vikdörr

På detta vis har man skapat en riktig allvädersbåt där man med fördel lämnar den vikbara dörren i hyttens akterkant på vid gavel under varma sommardagar. Frågan är ändå om det inte är under vindpinade dagar under lågsäsong som båten utmärker sig mest. Dagar då man gör bäst i att bara dra på värmaren och stänga till nyss nämnda vikdörr och hålla vädret på utsidan.

Inbyggd pondus

Oavsett vad så har Grandezza 30 ett skrov som inte skäms för sig. Till detta kommer ett väl utlagt fördäck som håller de elakaste av brottsjöar stånga, även när havet är på sitt allra sämsta humör. Bäst gör sig båten med en Volvo Penta D6 (380 hk) i motorrummet, även om en Volvo Penta D4 (320 hk) också är tänkbar.

Välkommen ombord

Häng med när Henri Nurminen, försäljningschef på Grandezza, visar upp nyheten i samband med världspremiären i Düsseldorf i januari.

Se mer på hos Grandezza.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö