Gran Turismo 41 – ljus, sport och komfort!

Världens största båttillverkare slår på stora trumman för sin nya, luftiga, sportiga och välplanerade Gran Turismo-serie av flera tunga skäl. Se inslaget!

Världens största båttillverkare – som har vårdat, utvecklat och producerat fritidsbåtar sedan 1886 – har inte bara överlevt två av världskrig, pandemier och annat jäkelskap som man kan tänka sig. De har också hunnit samla på sig 136 år av erfarenhet.

Gott rykte

Om det sedan är den gedigna bakgrunden som har skapat Beneteaus goda rykte är oklart. Klart är däremot att man har resurserna, erfarenheten och kunskapen som krävs för att inte frestas att stressa fram måndagsexemplar, tveksamma detaljer och obeprövade lösningar.

Har allt

Kort sagt – Beneteaus båtar bygger på ett sedan länge närt förtroende. Något som nya Gran Turismo-serien är ett utmärkt exempel på. Enkelt beskriven är det fyra modeller i storlekar från 32 till 45 fot som har allt vad man kan önska sig av en sportig cruiser i respektive storleksklass – och en hel det till.

Mycket rymd

Speciellt utmärkande är ljuset, rymden och de många smarta lösningarna. Små finesser i stort och smått, kan tyckas, men som gör hela skillnaden. Vi stiftar en närmare bekantskap med Gran Turismo 42 vars hela väsen är en uppvisning i hur man med en genomtänkt layout får en 41-forate att verka vara ett flertal storlekar större.

Fönster och skylights

Mitt detta frosseri av fönster, skylights, öppna ytor, smarta förvaringsmöjligheter, och annat underlättar livet ombord så noteras också rejäla i såväl aktern som fören, en sportigt utformad förarplats samt en lyxig inredning med snickerier i så kallad Grey Walnut. För att nämna en del…

37 knop

2 x Volvo Penta D4 (2 x 300 hk) räcker till en toppfart på 32 knop. Med 2 x Volvo Penta D6 (2 x 380 hk) kommer man upp i drygt 37 knop.

Bästa marschfart hittar man i trakterna kring 26 knop då Gran Turismo 41 balanserar högt och lätt på sin V-botten samtidigt som upprört vatten tas med en härlig självklarhet och inbyggd pondus.

Se inslaget!

Återförsäljare: Yachtsale.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö