Gran Turismo 41 – första intrycken från testen

En renodlad solskensglidare för Medelhavet, skulle man kunna tro, tills man kryper Beneteau Gran Turismo 41 in på skinnet. Här är första intrycken från testen.

Solbädd i fören såväl som i aktern. Drickahållare vart man än vänder sig. En jättelik badbrygga. Och så ett utomhuskök som tillåter matlagning i det fria. Så långt bara finesser som hör riktiga solskensbåtar till. Det ska dock visa sig att Beneteau Gran Turismo 41 kan mer än så.

Bli medlem i Skippo Plus, se testen av Gran Turismo 41 samt få tillgång till hela Hamnens arkiv av testade båtar!

Eller?

– Ja framför allt är detta en stadig pjäs på åtta ton som är förvånande rapp. Jag erkänner att både jag och Walter blev överraskade av såväl accelerationen som toppfarten och den sportiga känslan. Men så sitter det också dubbla Volvo Penta D4 380 hk motorrummet.

Walter?

– Ja, idag redaktionshunden, eller skeppshunden med och tycker till om båten ur ett hundperspektiv vilket har sina poänger. Han blev som sagt överraskad av accelerationen om än inte lika imponerad som jag. Snarare irriterad kanske.

Fler tidiga intryck?

– Ja, köregenskaperna i all ära men frågan är ändå om Gran Turismo 41 är starkast på insidan där den briljerar i sin paradgren – stora glaspartier och rejäla ljusinsläpp. Något som får men redan rymlig båt att verka ännu rymligare. Vi ska snart se hur det står till med stuvmöjligheterna, sovkomforten och allt det där andra som skapar en bra semesterbåt.

Beneteau Gran Turismo 41 överraskade på fler än ett sätt under Hamnens test som publiceras inom kort. (Uppdatering: Testen är nu publicerad.)

Så detta är både en fullfjädrad bobåt och en sportig cruiser?

– Ja, men framför allt har den en jättelik taklucka i hardtopen som i praktiken gör att båten svävar i gränslandet mellan att vara en HT-båt och en daycruiser. Man kan lätt tänka sig att den fungerar även under tidiga vårar och sena höstar om man anpassar den för det. Jag tänker då på gångvärmare och annat som höjer komforten när det är kallt ute.

Det låter komplicerat?

– Ja, men det kommer att klarna i testen som publiceras inom kort, avslutar Claes Olivecrona. (Uppdatering: Testen är nu publicerad.)

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö