B&G – förenklar seglingen för amatörer och proffs

Alexander och hans besättning kappseglar ofta och framgångsrikt och har nu fått en fantastisk digital resurs i jakten på framgångar. Här berättar han varför de valt B&G. 

Ett universalsystem för mätning och tydlig presentation av avancerade seglingsalgoritmer, som tar dig till ditt mål mer effektivt och med total kontroll, oavsett väder. Det är den tekniska och ganska torra beskrivningen av instrument från B&G.

Här tar vi ett snack med Alexander Eriksson, skeppare för Explorer Sail Racing, som förklarar vad detta system gör för honom och hans besättning i praktiken – något som inte vill säga lite.

Exakta laylines

Anledningarna till att de valde just B&G är flerfaldiga. Men frågan är ändå om det inte är förmågan att ange exakta laylines som imponerar mest. Enkelt förklarat handlar det om att få hjälp att bedöma när man ska stagvända eller gippa för att nå ovanför en udde, grynna eller ett rundningsmärke.

Varnar vid vindvrid

Men så är också Windplot ett kärt hjälpmedel. Det anger vindriktningen såväl historiskt som i realtid. En mycket värdefull guide när man vill veta om ett vindvrid är tillfälligt eller bestående och på så vis få en stabil beslutsgrund inför strategiska och taktiska val.

Enkel att montera

Sist men inte minst bör det framhållas att B&G’s skärmar generellt har mycket låg monteringshöjd (8 mm) samt att de är mycket enkla att både montera och kalibrera.

Mer information på Navico.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö