Bennington – redo för en sund omvärdering av båtlivet?

Man kan förstås fortsätta i gamla hjulspår och leva sitt båtliv så som man alltid har gjort. Eller så kan man se till sina faktiska behov och lägga om kursen. Är du redo?

Lägga om kursen? Eller öppna dörren för ett nytt slags båtliv? Det kan förstås låta dramatiskt om man lever en romantisk dröm om hur båtlivet ser ut.

En ny båtvärld

Likväl var det just det som en grupp ärrade branschveteraner gjorde 1997 när de fann en omvärdering högst motiverad. Inte minst för att skillnaden mellan deras bild av båtlivet och det faktiska användandet av båten visade sig vara avsevärd.

De faktiska behoven

Det var då som behovet av ”kojplatser åt alla” och ”tak över huvudet” ifrågasattes. Allt medan visionen om en rymlig, stabil, komfortabel och social plattform för lata dagar till sjöss tog form.

150 – 900 hk!

Idag har Bennington tre modellprogram som med all önskvärd tydlighet visar att utvecklingen har gått med stormsteg. Förbi är den tid då pontonbåtar bara var avsedda för lugna färder på skyddade farvatten. Nu har vi att göra med sjövärdiga trimaranskrov med upp till 900 hk för blixtsnabba transporter till badviken, skärgårdsön eller vad som passar för stunden.

Skyhög komfort

Till detta kommer också en skyhög komfort med soffarrangemang, sittgrupper och allt vad man kan önska sig av svängrum, stabilitet och fria ytor. Eller som någon uttryckte det – känslan av att plana fram med ett vardagsrum är inte långt borta. Sedan är det i mångt och mycket upp till beställaren hur hen vill ha det när det gäller färger, layout, pentry, wetbar och annat.

Gott rykte

Sist men inte minst håller Bennington Boats måna om sitt rykte vilket märks på kvartetten i stort och smått. Som marknadsledare levererar man inte mindre än 13 000 båtar om året och som kund kan man välj a mellan tre olika modellprogram.

Mer info här.

Se Hamnens redaktionella test av Bennington 28 QX här.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö