Beneteau Antares – med inbyggd upptäckarglädje

Det handlar om att kunna transportera sig snabbt, säkert och bekvämt till nya utflyktsmål. Men också om att kunna övernatta och bo bekvämt över en helg. Därav begreppet weekender.

En plattform för upptäcktsfärder med familjen. Men också en båt för bekvämt boende under en helg. Det var vad designteamet bakom Beneteaus Antares-serie såg framför sig.

Vettiga weekenders

Sagt och gjort. Fram växte en flotta av båtar från minstingen Antares 6 på 5,70 meter till flybridge-krönta flaggskeppet Antares 11 på drygt elva meter. Alla med den gemensamma nämnaren att de sorterar in under begreppet weekender (även om de större modellerna kan mer än så).

Bekymmersfritt båtliv

Med detta sagt får vi båtar som är särdeles praktiska och genomtänkta i minsta detalj. Eller båtar som bara ger – utan att kräva något tillbaks om man så vill.

Imponerande mångsidig

Därav stort fokus på sjövärdighet, smarta lösningar och en svårslagen mångsidighet i stort och smått. Ena dagen är Antares precis den trygga ovädersbåt som den ser ut att vara bara för att nästa dag kunna tjäna som en bekväm plattform för lata och soliga dagar i en badvik.

Ljus och luftig

Del av hemligheten ligger båtarnas luftiga och ljusa invändiga utrymmen som kan öppnas upp med takluckor, fönster och sidodörrar (beroende på storlek) samt en jättelik skjutdörr i hyttens akterkant. Allt toppat med en säregen förmåga att anpassas så som det passar för stunden.

Trygga gångegenskaper

Till detta kommer sjöegenskaper som det anstår en äventyrsbåt med höga vattenavvisande fribord samt utrymmen som på bästa Beneteau-manér kan jämföras med desamma på betydligt större båtar.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö