B-Free Explore – vårens största nyhet bland bottenfärger

Maximal prestanda och minimal miljöpåverkan. Det är en kombination som färgtillverkare har drömt om i alla tider och nu är den verklighet. B-Free Explore var namnet.

En bottenfärg som är så hal så att ingen beväxning kan fästa på den. Det är den korta beskrivningen av bottenfärgen B‑Free Explore som med detta måste betraktas som en av vårens hetaste nyheter.

Hemligheten består i en innovativ så kallad silikonpolymerteknologi som skapar en så pass slät och blank yta att det räcker med båtens fart genom vattnet för att smuts och påväxt ska släppa från skrovet. I vissa fall krävs dock lite lätt rengöring för hand.

Bottenfärg med minimal inverkan på den marina miljön

Allt sammantaget förbättrar den släta bottnen båtens prestanda samtidigt som klimatpåverkan hålls till ett minimum. Färgen innehåller inga biocider och minimerar därför inverkan på den marina miljön.

Funkar att lägga på befintlig bottenfärg

B-Free Explore kan appliceras på nya skrov eller direkt på befintlig bottenfärg, utan att den tidigare bottenfärgen behöver slipas bort. Något som gör det enkelt för båtägare att byta färg oavsett storlek eller båttyp. Färgen fungerar lika bra på glasfiber som aluminium, stål och trä.

B-Free Explore-systemet består av tre produkter där B-Free Conversion Coat rekommenderas för övermålning av befintlig bottenfärg. Nästa steg är att stryka på B-Free Tiecoat som är en primer, varpå man avslutar med B-Free Explore Topcoat som finns i rött, svart, marinblått och vitt.

Bottenfärg som är enkel att påföra och som testats med gott resultat

Färgen är baserad på en teknologi som är utvecklad av International och har testats under flera säsonger med gott resultat. Sist men inte minst uppges färgen vara föredömligt lätta enkel att arbeta med.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö