Åtta nya Princess – jättesatsning på Eriksberg Boat Show

Princess storsatsar på den flytande båtmässan i Göteborg 8–10 april och ställer ut en flotta som aldrig tidigare skådats i Skandinavien. Eller vad sägs om åtta nya båtar mellan 40 och 72 fot?

En efter en ställdes de stora årliga båtmässorna in, och efter en minst sagt dyster start på året ser vi nu ljuset i tunneln. Restriktionerna har hävts och den nya flytande båtmässan på Eriksberg i Göteborg blir av.

– Äntligen!, säger Benny Martinsson, CEO på Princess Yachts West Sweden/Norway/Denmark.

Spektakulär konvoj

Torsdagen den 7 april går alltså båtarna i konvoj från Princess marina på Vindön till båtmässan i Eriksberg i Göteborgs centrum. Under helgen kommer mässans besökare att kunna se båtarna och uppleva den skandinaviska premiären av nya PrincessY72 och nya V50, tillsammans med S66, V60, F55, F50, F45 och V40.

Skandinavisk premiär för Princess Y72

Y72 är designad av Princess Design Studio i samarbete med marinarkitekterna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina. Resultatet är genomgående skyhög standard väl i klass med designfunktionerna i de större Y Class-yachterna. Y72 utsågs nyligen till ”Best Flybridge over 60ft” på Motorboat and Yachting Awards 2022.

Den 72 fot, eller 22 meter, långa skönheten är vackert utformad med stora längsgående fönster utmed skrovet för maximalt ljusinsläpp likt flaggskeppet Princess Y95, som kommer att lanseras senare i år.

2 x 1 650hk!

De stora sociala ytorna, såväl inom- som utomhus håller en utomordentligt hög klass på allt från möbelinteriör som teknik och med praktisk dold förvaring som självklart även den följer designspråket sömlöst. Y72 har dubbla kraftfulla MAN V12 1 650hk-motorer som ger en toppfart på upp till 34 knop.

Skandinavisk premiär för Princess V50

Nya V50 i två varianter

Princess Yachts är också glada över att lansera en helt ny V50 och V50 Open-modell. Den första V50 sjösattes nyligen för första provkörningen i hemstaden Plymouth i England och premiärvisades där under ett exklusivt event i slutet av januari.

Lekande lättmanövrerad

Nya Princess V50 är, precis som Princess Y72, designad av Princess Design Studio i samarbete med marinarkitekterna Olesinski och det italienska designhuset Pininfarina och kommer med den senaste tekniken ”Easy Boating” från Volvo Penta.

Något som har förenklat manövreringen av stora båtar avsevärt.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö