Arcona Yachts storsatsar – värvar legendarisk designer

Efter en tids hemlighetsmakeri står det nu klart. Arcona Yachts värvar designer-esset och X-Yachts grundare Niels Jeppesen som också tar plats i styrelsen.

Bakom värvningen ligger förstås höga ambitioner. Inte bara vad det gäller utveckling av Arcona Yachts som de performance-cruisers som båtarna har gjort sig kända för, utan också när det gäller att växa i Europa.

Redan igång

Exakt vad värvningen kommer att leda till är ännu inte klart men enligt uppgift ska man verkligen ha rivstartat. Eller som Urban Lagnéus, VD på Arcona Yachts uttrycker det:

– Jeppesen är redan igång och ritar för fulla muggar.

Måste vara snabba

Enligt varvet ska inriktningen även fortsatt vara potenta snabbseglare, eller racer/cruisers om man så vill. Allt enligt ett gammalt uttalande som har ett riktmärke ända sedan starten på 50-talet – att en Arcona ska kunna vinna Gotland Runt.

Vindsnabba båtar från en designer som är känd för just detta alltså. Men frågan är vilka konkreta förändringar vi kommer att se?

Egen prägel

– Utan att läcka för mycket kan jag säga att Niels Jeppesen naturligtvis kommer att sätta sin prägel på båtarna. Men i uppdraget ligger också att behålla Arconas DNA, säger Urban Lagnéus.

Han fortsätter:

– Nu ska vi tillsammans fortsätta bygga på den grund som salig Stefan Quiberg lade och fortsätta leda utvecklingen av snabba och bekväma båtar i en frestande kombination.

Sjösättning 2023

När får vi se den första Arcona-modellen från Niels Jeppesen i verkligheten?

– Om det går enligt plan så lägger vi sista handen på den i slutet av 2022, så att den är ute på marknaden lagom till sommaren 2023, avslutar Lagnéus.

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Preppa för sjösättning

Hållbarhet & miljö