Aquador 300 HT – DC, WA och HT i en och samma båt

Förbi är den tid så Aquador tillverkade en walkaround-, en hardtop- och en daycruiserversion. Nu satsar man på allt i ett. Först ut är Aquador 300 HT som ställs ut på Allt på Sjön i Gustavsberg i helgen.

Trenden är tydlig – modern båtdesign handlar allt mer om att skapa ljusa, rymliga och lätthanterliga båtar där komforten sätts i första rummet. Så långt är nya Aquador 300 HT inget undantag. Däremot har man, tack vare en särdeles sinnrik inredningslayout samt en lång rad snitsiga finesser, tagit det hela ytterligare ett steg.

Förutom själva grunden – höga fribord och en väl tilltagen bredd – så har vridit och vänt på konceptet ett varv extra och kryddat anrättningen med en lång rad smarta lösningar som kan verka futtiga var för sig. Men som är avgörande för helhetsintrycket.

Ute fast inne

Exempel på detta är taket över sittbrunnen som är draget ända bak till aktersoffan i sittbrunnen vilket bäddar för en skyddad tillvaro även om vädret skulle vara på sitt allra sämsta humör. För att inte tala om vad detta gör för kapellhanteringen. Därtill är nyss nämnda tak helt i glas och kan öppnas med en knapptryckning. I öppet läge är känslan av att vistas utomhus inte långt borta, oavsett man befinner sig i salongen eller på akterdäcket.

På temat rymd och komfort noteras också lösningar som den breda trappan i sittbrunnens akterkant som gör passagen ut till badbryggan smidig även för den som med ålderns rätt har stelnat till i benen.

Borta fast hemma

Så fortsätter det med sinnrika finesser som tillsammans med båtens minst sagt rymliga inre gör detta till en fullfjädrad semesterbåt utan prut. Förbi är den tid då man längtar hem till en ”riktig säng” efter några veckor till sjöss.

Till detta kommer ett föredömligt lättdrivet och modern skrov som tack vare sin obefintliga planingströskel kan köras i alla farter med bibehållen sikt framåt. Gott så. Men viktigast av allt är vad ett värdigt gångläge faktiskt gör för att minimera bränsleförbrukningen.

Skicklig balansgång

Aquador 300 HT är först ut i en ny generation av Aquador-modeller som alla gör en skicklig balansgång i gränslandet mellan daycruiser, hardtopen och walkaround. Och för det med den äran.

Aquador 300 HT visas på Allt på Sjön i Gustavsberg den 2-4 september och kan också provköras under Nimbus Boats stora provkörningsdag i hos Flipper Marin i Täby på lördag den 10 september.

Se inslaget!

Många har läst

Populära båttester

  • Upptäck Vänerns båtpärlor med Skippo

    Färdmål

Skippo tipsar

Topplistor

  • Gör det själv – sommarsäsongen är runt hörnet

    Till Kunskap

Redo för sommarsäsong!

Hållbarhet & miljö