Bota sjösjuka – 15 000 kr

Zipwake är ett automatiskt snabbreglerande trimsystem som minskar gungning. Dessutom är det billigt i en rak jämförelse med andra varianter.

Zipwake Dynamic Trim Control System är anpassat till i första hand planande och halvplanande motorbåtar mellan 6 – 18 meter. Med integrerat 3D Gyro och GPS i manöverpanelen erbjuds ett helautomatiskt system där båtens gångläge regleras snabbt, precist och automatiskt.

Dessutom påstås interceptorernas verkan göra att båten når sin planingströskel snabbt och behålla planingen i låga farter. Med detta kommer också fördelar som minskad vågbildning och bränsleförbrukning.

Hamnen.se sätter upp Zipwake på listan ”att testa” och under rubriken ”snarast” och hoppas att den nya produkten är så bra som det påstås.

Speciellt eftersom den kostar högst måttliga 15 000 kronor vilket ska jämföras med runt 200 000 kronor för produkter med liknande funktion.

Läs också artikeln om gyrostabilisering med Seakeeper som framförallt håller båten stabil när den ligger stilla. Som exempel kostar systemet en miljon kr till en Delta 54.