XO DFNDR 9 – båten för action, sol och sömn

Plötsligt händer det! Alla båtar är, som vi vet, kompromisser. Ingen är bra på allt. Men XO:s nya DFNDR 9, hör till de mer flexibla båtarna.

Första båten i serien, DFNDR 8, lanserades 2017 och sneglade mot landbackens brutalare SUV:ar.

Familjefärden till badklippan blev plötsligt lite mer adrenalinstinn då den råa båtdesignen fick söndagsutflykten att kännas mer som en undercoveroperation i främmande vatten.

Se videon när vi testar XO DFNDR i hårt väder längs Englands kust.

Nu är uppföljaren snart i svensk hamn, XO DFNDR 9. Den brutala looken är kvar, om än något uppmjukad. Men de stora nyheterna är att det finns övernattningsmöjlighet och separat toalett finns i förskeppet.

Samt att det till skillnad från XO DFNDR 8 finns möjlighet till fasta sidodörrar som klarar höststormarna bättre. Akterdelen är dessutom rejält flexibel med flera olika sitt-, solbad- och bäddlösningar. Även om övernattning i akterdelen verkar kräva någon form av kapelllösning.

 

XO Boats ser nya DFNDR 9 som en båt för den mer aktiva båtägaren, som gillar vattensport, fiske och andra äventyr. Samtidigt som bekvämligheterna finns på plats. DFNDR 9 är kanske båten för familjen där båtlivet står för olika saker, solbadande och djuphavsfiske kan ju kombineras.

Toppfarten uppges vara 50 knop med två Mercury 225 hästars V6:or.

Hamnen.se återkommer med mer detaljer och förhoppningsvis får vi känna på den inom kort och kan återkomma med test i Skippo Plus.

XO DFNDR 9

Längd: 8,75 m
Bredd: 2,6 m
Vikt: 2 450 kg
Motor: 2 x 225 hk
Toppfart: 50 knop
Bottenvinkel (akter): 22 grader
Mer info: www.xoboats.com