X4 – Sverigepremiär för bekväm snabbseglare

Snabb, bekväm och funktionell. Det är tre egenskaper som X-Yachts har prioriterat i nya X4. Sverigepremiär på ”Öppna Varv” på Orust i helgen.

Det är ingen renodlad racer. Ej heller en typisk cruiser. Hela poängen med X-Yachts nya serie, som än så länge består X6 och den senaste nyheten X4 som vi rapporterar om här, är att de ska erbjuda både hög prestanda och god komfort i samma båt.

Stora ansträngningar har alltså gjorts för att båten ska vara lätt att hantera med liten besättning. På det temat har man skapat en stor och lättarbetad sittbrunn och ett rent däck med alla skot och trimlinor snubbelfritt dragna under däck.

Vidare underlättar förstås självslående försegel, elvinschar och rullsegel seglingen avsevärt.

Inredningen präglas av strikta och raka linjer med mycket ljusinsläpp genom takluckor och fönster i ruff samt skrovsidor.

Som köpare kan man välja mellan snickerier i traditionellt mörka träslag eller ljus ek som tenderar att bli allt mer populärt. Standardversionen har två toalettutrymmen separata sovhytter i aktern samt en i förpiken.

The New X4

The NEW X4 in action.

Publicerat av X-Yachts den 18 augusti 2016

Sedan kan man också välja mellan olika inredningsalternativ med en eller två toalettutrymmen samt mellan två eller tre sovhytter med allt vad det innebär av för- och nackdelar.

X4 visas för första gången i Sverige, närmare bestämt på båtutställningen ”Öppna Varv” på Orust i helgen.

X-Yachts X4

Längd skrov: 12,50 m
Längd v l: 11,31 m
Bredd: 3,95 m
Djupgående: 1,85/2,20/2,50 m
Storsegel: 54 kvm
Genua (106%): 43 kvm
Spinnaker: 150 kvm
Diesel: 200 liter
Vatten: 340 liter
Pris: från 3 950 000 kr
Mer info: www.x-yachts.com