X-Plore – nytt svenskt klädmärke för motorbåtsfolk

Han kör extremt mycket båt i alla väder – ytterst sällan under 50 knop – och såg det uppenbara. Någon borde ta fram kläder som är avsedda för motorbåtsfolk. Sagt och gjort.

Det var någonstans därute under pendlandet mellan jobbet på Smögen och hemmet på Hönö som en tanke började gro. En tanke om att ta fram sjökläder som är genuint och ärligt framtagna för motorbåtsfolk. Därmed inte sagt att de skulle vara sämre för seglare.

Smidigt och rejält

Sagt och gjort. Idén växte till handling och resultatet syns i inslaget. Rejäla men samtidigt smidiga jackor och byxor som enligt upphovsmannen själv håller måttet även i de jävligaste av förhållanden.

I grunden handlar det om att hålla vätan borta men till det kommer en lång rad snitsiga finesser som ska falla båtfolket på läppen. Vad sägs till exempel om en specialdesignad vattentät men ändå lättåtkomlig ficka för mobiltelefonen? Eller ett smidigt fäste för dödmansgreppet? Eller en speciell lösning för att hängselbyxor ska kunna hängas upp inne i en trång ruff utan att släpa i durken. Och för all del – möjligheten att märka kläderna med sitt eget båtmärke.

Skippo testar

Med detta sagt påbörjar Skippo ett samarbete med X-Plore och återkommer i höst med ett omdöme och en analys av vad detta nya svenska klädmärke går för. Såväl i segel- som i motorbåt.

Se inslaget!